lördag 21 januari 2017

Ny dag nya äventyr

Idag blev det en skidtur som jag sett fram emot att få genomföra. Skidor från Mora via Eldris till Norra Garberg, ca 22 km och 360 höjdmeter. Tidigare i vinter har det inte gått, antingen p.g.a. snöbrist eller att det inte har passat in i familjelogistiken men nu var det dags. 

Skidspåren var inte de bästa men naturupplevelsen desto större.  Solen sken hela dagen och när jag började i Mora visade termometern -7 grader men när jag passerade Södra Hemulberg var det dagsmeja och vårkänslorna kom smygande.  I 20 km njöt jag av naturen, söp in alla fina vyer och mindes tillbaka till några av gymnasietidens skidpass. Sista 2 km var dock inte lika njutningsfulla då krafterna börjat sina men väl framme väntade familjen och den goda gulaschsoppan som alltid serveras här.

Norra Garberg är IFK Moras snösäkra skidparadis och denna vinter har det även blivit vårt vinterparadis. När vi är här i husvagnen på helgerna blir det oftast en heldag i Norra Garberg. Anledningen är de fina och välpreparerade spåren, lugnet, den mysiga stugan med ovan nämnda soppa och att D1 nästan alltid hittar kompisar att leka med under tiden som vi åker skidor i skift.

Dagens kompis var en jämnårig kille som var där med sin familj och farföräldrar. D1:an avverkade också ett par km i skidspåret och ett otal åk i pulkabacken både med pulkan och på snow-kick:en. För sambon blev det ett varv på Risåsrundan och skidor hem från Läde.


På kvällen fick gottegrisarna, dvs D1 och jag, bege oss ut och införskaffa lördagsgodis innan kvällsmyset kunde starta.

Här kommer nu några härliga bilder från dagens tur.







 Norra Garberg, som vanligt kom vi inte därifrån innan solen började gå ner.


 Denna vasaloppstårta hittade i kaffestugans fönster.


Kvällsmyset bestod av lördagsgodis och Flammyspel. Segrade gjorde D1. Sambon kom sist efter att glömt blåsa ut stearinljuset ett antal gånger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar