torsdag 19 januari 2017

Börja blogga

Börja blogga? Jag? Varför det? Vad ska jag skriva om som inte alla andra redan skriver om?

Men det liv som vi lever just nu är ju faktiskt ganska unikt och kanske kan det inspirera någon annan till att våga göra det där som vid första anblicken känns skrämmande men också lockande!

Egentligen låter det ju helt galet. Vi har ett fint hus som vi trivs i och ändå längtar vi efter att få åka till Dalarna och klämma in hela familjen på 14 kvm mitt i vintern. Galet är ju ordet om du frågar vem som helst utom oss. Men vi stortrivs!

Hur hamnade vi då här?  I slutet av oktober föddes dotter nr 2. I planeringen inför föräldraledigheten funderade vi på hur vi ville ta till vara på ledigheten. Det är ju en ynnest att vara förälder i detta land med de generösa regler vi har. Eftersom vi även har en del dagar kvar på dotter nr 1 gick tankarna kring gemensam långledighet, t.ex. en månad i solen under de kalla vintermånaderna. Tankar som jag tror många småbarnsföräldrar tänker och avundas de som vågar ta steget. Skulle vi göra något liknande? Vart skulle vi åka? Spanien? Portugal? Thailand? Men inget lockade oss tillräckligt mycket för att spinna vidare på dessa tankar.

Så under O-ringen i Sälen började tankarna kring vintercamping komma krypande. Vi bodde ju på en vintercamping så det var kanske inte så konstigt att de tankarna dök upp just då. På plats fanns också vänner som vintercampar som givetvis fick utstå alla våra frågor om hur det är att campa på vintern. Tack för alla tålmodiga svar!

Väl hemma igen ställde vi oss i kö för en säsongsplats i Orsa Grönklitt. Tiden gick och tankarna på vintercamping utkristalliserade sig mer och mer. Sambon var mer skeptisk. Skulle vi inte satsa på att skaffa stuga istället? Men efter en snabb googling på hemnet för att kolla stugpriserna så var sambon också med på noterna. J


När vi sedan fick veta att vi tyvärr inte fick någon plats i Grönklitt blev vi lite låga, hur skulle vi göra nu? Den gamla husvagnen var till salu eftersom den inte var vinteranpassad, men ännu inte såld. Men så kom samtalet från Mora istället. Ville vi ha säsongsplats där? Ja!!! Nu blev det full fart! På en helg lyckades vi både sälja och köpa ny husvagn. En Kabe Classic 560 barnkammarvagn och ”the rest is history” som man säger.

2 kommentarer:

  1. Heja!!! Så kul att du bloggar om detta! Kommer att följa, (och be om tips hur man sätter igång en blogg) och njuta av rapporterna. Ni är härliga som törs hitte på nåt som hela familjen kan njuta av!!! Jättekram!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Att starta en blogg är enkelt. Google-konto har du ju redan så bestäm vad bloggen ska heta och gå in på www.blogger.com så är det bara att sätta igång! Lycka till!

      Radera