söndag 29 januari 2017

Hemmahelg

En händelserik helg på hemmaplan är snart till ända. Helgen inleddes på bästa tänkbara sätt. Visserligen har vi skaffat barn för att vi vill umgås med dem men en barnfri kväll någon gång ibland kan ju både vara välbehövligt och trevligt. Så fredagskvällen inleddes med vänner hembjudna på middag och sedan fick vännerna ta hand om barnen medan vi fick roa oss på lokalrevyn. Toppenföreställning även i år med många skratt och tänkvärda poänger.


Katrineholmsrevyn levererar som vanligt

Även när vi är hemma försöker vi aktivera familjen utomhus. Så på lördagen begav vi oss till Båsenberga, slalombacken i Vingåker där det också finns ett kortare konstsnöspår. Imponerande att de finns en så här fin anläggning i en så pass liten kommun. Nu har vi ju vårt vinterparadis i Mora men tidigare vintrar har jag nött många varv på detta spår. Denna dag tillbringade vi, d.v.s. jag och D1, dock i backen medan mormor tittade på och tog hand om D2. Sambon, som drog nitlotten, var hemma och städade. Lite korvgrillning hann vi också med innan det var dags att bege sig hemåt och välkomna farfar.


Söndagen inleddes med Bandykul med farfar för D1, matlagning för mig och dukning för sambon innan det var dags att bege sig till kyrkan och döpa D2. Huvudpersonen skötte sig exemplariskt.  Efter dopet bjöd vi dopgästerna på kallskuren kyckling, fläskkött, potatisgratäng och mango chutney-sås och så kaffe och tårta förstås. Det blev också en liten tipspromenad med frågor om den nydöpta, bl.a. en utslagsfråga om hur många nätter D2 har tillbringat i husvagnen, vilket visades vara en trejdedel av hennes liv!



Dop




Idag fick vi användning för monsterspisen, som vi vanligtvis mestadels kokar makaroner på, när vi kunde varmhålla potatisgratängen i värmeskåpet medan vi var i kyrkan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar