lördag 11 februari 2017

Lustfyllt familjeliv

Efter 2,5 vecka på hemmaplan var det i torsdags dags att åka till Dalarna igen. Denna gång i sällskap med barnens mormor och morfar.

Det kändes lite ovant att vara hemma så länge, och det kanske inte är så kontigt om man tänker på hur ofta vi varit borta senaste tiden. När man är hemma, är det så lätt att fastna i städ, tvätt, bajs, kräk, trots, amning, matlagning och disk, att det liksom blir det ända man gör och så känns det som att man inte gjort någonting.

För mig är det viktigt att livet består av mer än det, även när man är föräldraledig och det hände ju faktiskt en hel del saker denna gång.  Dop, klubbträningar, bandykul, simskola, gör om mig, en tur till Göteborg är en del av det vi hunnit med.

Men som sagt, nu är vi åter i Mora. Normalt planerar vi dagarna här utifrån att både jag och sambon ska få till varsitt träningspass under dagen men denna gång är vi båda förkylda och har helt plötsligt oceaner av tid och dessutom extra hjälp med barnen av mina föräldrar.

Igår blev det en heldag i backen. Eftersom det var vardag och sportloven inte har börjat än var det riktigt lugnt i backen. D1 vågade för första gången släppa taget och åka stora backen helt själv från toppen och ner. Vilken självförtroendeboost det var för henne! Överlycklig summerade hon dagen med orden ”Den bästa dagen någonsin!” Tror man kan tolka det som att hon tycker det är rätt prioriterat av oss att åka mycket skidor tillsammans, både utför och på längden. 

Slalomtjejen i dimman 


Idag lämnade vi en förkyld sambo hemma i vagnen medan jag, barnen och mormor och morfar åkte till mysiga Norra Garberg. Morfar släppte vi dock av redan i Eldris så att han fick ta den 13 km långa stigningen med skidor under fötterna. Väl framme blev det familjespåret (3km) för oss tjejer i maklig takt. 2 saftstopp, lite sång och lek senare som kom vi tillbaka till stugan. D2 fick också hänga med sovandes i Baby Björn.

Efter lite matsäck och pulkaåkning åkte vi tillbaka till campingen där sambon, lördagen till trots, fixat fredagstacos till middag.


Nu längtar vi efter kusinerna från (ut-)landet!
 
Mormor och D1 följer de blå-vita IFK-skyltarna runt familjespåret

 Full fart i utförsbackarna


D2 hänger med i spåret


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar