söndag 19 februari 2017

Folkfesten är snart här!

Det är nära nu. Bara några dagar kvar till årets folkfest i Mora startar. Det märks överallt, både i centrum och i skidspåret. Mässtältet är på plats, staket och reklamskyltar sätts upp och i Vasaloppsspåret är de stora kilometerskyltarna på plats.

Det är nära nu!

På dagens skatepass i Vasaloppsspåret kunde jag riktigt känna ett pirr av förväntan i kroppen inför den stundande Vasaloppsveckan. Jag som inte ens är anmäld till något lopp! Börjar dock så smått känna ett sug efter att köra något av loppen. Får se om det blir något och vilket i så fall. Det som i nuläget lockar mest är nog Nattvasan.

När anmälan till Nattvasan släpptes för ungefär ett år sedan fick jag frågan av en kollega om vi inte skulle köra tillsammans. Eftersom jag precis blivit gravid kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att kroppen skulle vara redo för 9 mil skate i slutet av mars, men efter fyra skatepass denna vecka, varav det längsta på 32 km, lockar utmaningen mer och mer.

Solen på väg ner över Böllingsmyren på årets hittills längsta pass

Veckan som gick spenderade vi som sagt i Grönklitt eftersom barnens kusiner hyrt stuga där. Den mesta tiden tillbringade vi i backen, men eftersom D2 är för liten för backen blev det många turer med pulkan i längdspåret också. 

D1 och kusinerna har gått i skidskola och susar nu ner för vilken backe som helst utan problem. Från barnbacke till hoppbacke, skogsåkning och röda backar på en vecka. Bra jobbat!
Lunch i toppstugan. Med utsikt över tigrarna i rovdjurshägnet.

Kusinerna lyssnar på leoparden i Blåbärsskogen och fick även syn på den levande leoparden.
Kusinerna dricker Isbjörnsdricka vid Norrliften


Nu sitter vi på tåget, på väg hem efter 10 helt fantastiska dagar. Eller hem förresten. Denna månad kommer vi tillbringa fler nätter i husvagnen än i huset, så man kan fundera vad som är hemma egentligen. Sambons chef sa en gång att ”hemma är där man har sina saker” och våra käraste ägodelar, i alla fall den här årstiden, har vi lämnat i Mora.


Idag kom solstolen fram. Vår i luften idag!

När termometern visar +12,5 grader får man springcykla till tåget utan jacka även om det är i februari

1 kommentar: